Hotel wraz z Restauracją pod Ciżemką oraz z Sandomierskimi Winiarzami i Serownią Zagaje, serdecznie zaprasza na IV edycję kolacji połączonej z degustacją win Sandomierszczyzny oraz lokalnych serów odbywającą się 4 lipca 2020 roku o godzinie 19:00.
W programie:
- degustacja win regionalnych z lokalnych winnic
- degustacja serów,
- uroczysta kolacja, specjalnie skomponowane do degustowanych win menu
- spotkania z lokalnymi winiarzami,
- zapoznanie z tajnikami sztuki winiarskiej
Wieczór umili Państwu akustyczny koncert gitarowego brzmienia bluesowo-rockowych utworów w wykonaniu Michała Bławata
Menu
Przystawka I
Kiszonki warzyw według naszych przepisów
Przystawka II
Macerowany kurczak w occie balsamicznym z orzechami w miodzie
Danie główne I
Polędwiczki w sosie z regionalnym kozim serem z czarnuszką na kotlecikach z kaszy jaglanej z chutney z truskawek, cebuli i czekolady
Danie główne II
Polędwica z dorsza w sosie szafranowym na fasolce szparagowej z emulsją z buraka
Deser
Mamulok z kruszonką i śliwkami
Woda mineralna
3 kieliszki wina do degustacji
Cena 85 zł/osoba
Ilość miejsc ograniczona.
Rezerwacji można dokonać pod numerem telefonu: 15 832 05 50 lub mailowo: recepcja@hotelcizemka.pl