Hotel pod Ciżemką,  Sandomierz
,  Sandomierz
Przyjazd
Wyjazd

Restauracja czynna jest codziennie od 12:00 do 22:00

Bistro z barem i kawiarnią czynne jest codziennie od 9:00 do 23:00

Nasze dania

Przystawki

  • Tatar z polędwicy wołowej
  • Kaszok z musem musztardowym i ogórkiem kiszonym w miodzie 
  • Gołąbek z kapusty włoskiej z kaszą pęczak i wieprzowiną w sosie grzybowym 
  • Dojrzewająca wołowina na sałacie z białym serem oraz sosem malinowo - borówkowym 

Zupy

  • Zupa rakowa podana z weką okraszoną masłem rakowym 
  • Krem z pieczonej marchewki z mlekiem kokosowym i kolendrą serwowany z paluchem krucho-drożdżowym 
  • Consomme z wołowiną, warzywami i jajkiem w koszulce 
  • Zalewajka świętokrzyska podana w chlebku 

Dania główne

  • Medaliony z polędwicy wołowej w pistacjach z palonym masłem podane z ręcznie krojonymi frytkami oraz marynowanym w tokaju jabłkiem i morelą 
  • Noga kaczki w drapakach podana na placuszkach z marchewki kaliny i brokułem z masłem 
  • Policzki wołowe na kaszotto z sosem burgundzkim podane z marynowanym patisonem 
  • Bitki cielęce w sosie hibiskusowym podane z puree marchewkowym i surówką colesław 
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie z białego sera podane na placuszkach ziemniaczanym z ciecierzycą i prażonym porem 

Ryby

  • Pstrąg saute z masłem krewetkowym serwowany z kiszoną kapustą i ziemniakami po polsku 
  • Polędwica z dorsza w cieście Yorkshire na risotto z grosziem cukrowym i szafranowym sosem 

Desery

  • Kreps z konfiturą śliwkową i domowym likierem czekoladowym 
  • Gruszka z kaszą jaglaną gotowaną w cydrze podana na musie malinowym 
  • Plaster ananasa karmelizowany w cukrze podany z jogurtem greckim, wiórkami kokosowymi oraz konfiturą z czarnej porzeczki 
  • Fantazja gusta czekoladowego, lodów, owoców, musu mango i kruszonej bialej czekolady

Kuchnia regionalna 

  • Maczanka sandomierska ( schab w sosie grzybowym podany na kromce chleba koprzywnickiego)  
  • Śledź w sandomierskim sadzie ( z ogórkiem kiszonym i jabłkiem w śmietanie) 
  • Zalewajka świętokrzyska w chlebku 
  • Grycoki (pierogi z kaszą gryszaną) 
  • Sakwa Gajowego ( schab faszerowany kapustą i grzybami) w sosie pieprzowym 
  • Bulwa Sandomierska ( schab z farszem zmieniaczanym z boczkiem otuulony kapustą włoską) 
  • "Zakonna" kasza jaglana z jabłkiem i cynamonem 
Apartamenty
Standard z dwoma łóżkami
od 245 /noc
od 245 /noc

Wszystkie pokoje znajdują się na poddaszu (2 piętro- po schodach,  brak windy). W każdym pokoju jest łazienka z prysznicem, telewizor, minibar ...

Szczegóły pokoju

Standard z dwoma łóżkami

  • Metraż: 23-26m2
  • Maks. osób: 2
Standard dwuosobowy
od 245 /noc
od 245 /noc

Wszystkie pokoje znajdują się na poddaszu (2 piętro- po schodach,  brak windy). W każdym pokoju jest łazienka z prysznicem, telewizor, minibar ...

Szczegóły pokoju

Standard dwuosobowy

  • Metraż: 15-17m2
  • Maks. osób: 2
Deluxe z widokiem na rynek
od 275 /noc
od 275 /noc

Wszystkie pokoje znajdują się na poddaszu (2 piętro- po schodach,  brak windy). W każdym pokoju jest łazienka z prysznicem, telewizor, minibar ...

Szczegóły pokoju

Deluxe z widokiem na rynek

  • Metraż: 22-24m2
  • Maks. osób: 2
Studio Superior
od 305 /noc
od 305 /noc

Wszystkie pokoje znajdują się na poddaszu (2 piętro- po schodach,  brak windy). W każdym pokoju jest łazienka z prysznicem, telewizor, minibar ...

Szczegóły pokoju

Studio Superior

  • Metraż: 28m2
  • Maks. osób: 2
Apartament Królewski
od 230 /noc
od 230 /noc

Apartament Królewski mieści się na ul. Maciejowskiego 2/34 w Sandomierzu.  Jest to 64 metrowe mieszkanie z osobną sypialnią, salonem ...

Szczegóły pokoju

Apartament Królewski

  • Maks. osób: 4
Zobacz wszystkie

ul. Rynek 27
27-600 Sandomierz, Polska

Zobacz na mapie
Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij